Treceți la conținutul principal

Ghidul femeii independente - Jennifer Bawden



  1. Viata va fi intotdeauna plina de dificultati. Poti da peste obstacole marunte sau te poti izbi de probleme cat casa. Incearca sa privesti atat zilele bune si fericite, cat si pe cele negre si frustrante ca pe niste simple lectii la scoala vietii. Viata nu-si opreste cursul, iar problemele sunt parte a existentei noastre de zi cu zi. E un lucru ce trebuie inteles si acceptat. Vei vedea atunci in scopurile fixate un fel de piese de puzzle pe care trebuie sa le aranjezi cum trebuie. Ideea de joc si de competitie transforma viata in ceva amuzant. Apar dificultati? - nici o problema! Asteapta-le. Fii convinsa ca le poti rezolva, schimba, adapta, depasi.
  2. Sunt perioade cand viata seamana cu o mlastina. Nu se vede nici o fasie de pamant, nu ai in jur decat serpi si crocodili, n-ai sub picioare decat nisipuri miscatoare care te trag la fund. In astfel de momente incepi sa-ti dezvolti ceea e se numeste CARACTER. Nu renunta nici macar cand simti ca nisipul e pe cale sa te inghita de tot. Incetul cu incetul, centimetru cu centimetru, indreapta-te spre uscat. Chiar daca nu-l vezi, imagineaza-ti-l. Crede-ma, iti sta in puteri.
    Multi oameni talentati evita competitia, Poti sta foarte bine si tu in zona de siguranta, ferita de riscuri, departe de mlastina, insa nu vei ajunge niciodata pe partea cealalta, pe pamant uscat, nu vei simti satisfactia si mandria implinirii. Si, lucrul cel mai important, daca nu treci prin vad si nu accepti provocarea, nu vei afla niciodata ce inseamna sa simti ca poti realiza absolut orice iti pui in gand.
  3. Daca esti singura de ceva vreme, ideea de a te intalni din nou cu un barbat te poate ingrozi. Cand esti infometata de-al binelea si intri in supermarket, ajungi sa cumperi la nimereala tot felul de prostii care nu te vor satisface, cu siguranta nu sunt bune pt. sanatate si se prea poate sa tis e strice in frigider. Acelasi lucru se poate intampla cand tocmai ai incheiat o relatie serioasa. Nu stii precis ce vrei, asa ca-ti pierzi orice discernamant, iti dai intalnire cu oricine e disponibil. Inainte de-a fi luata pe sus de vartejul intalnirilor, fa-ti o lista de "cumparaturi"care sa te fereasca de "cheltuieli"din impuls.
  4. Daca poti visa ceva, acel ceva poate deveni realitate.
  5. O ocupatie de care ti-e sila si care nu-ti deschide nici o perspectiva nu te va duce nicaieri. Nu poti da ce ai mai bun facand ceva in care nu crezi. Si e o prostie sa duci in spinare un lucru pe care-l urasti.
  6. De indata ce vei reusi sa darami barierile mentale, care te tin pe loc si vei face primii pasi care ceva nou, iti vei descoperi tot felul de resurse pe care le ignorai.
  7. Fericirea nu sta in obtinerea de bunuri sau de persoane, ea vine din interior.
  8. Niciodata nu vei rezolva ceva dandu-te de ceasul mortii.
  9. E firesc sa iti piezi entuziasmul cand treci printr-o incercare dificila, insa nu trebuie sa renunti la hotararea de a-ti atinge scopul.
  10. O nereusita de moment, sau chiar o suta, nu inseamna esec total.
  11. Modul in care ne vedem pe noi insine influenteaza in mare masura modul in care ne vad ceilalti.
  12. Adevaratul defect este sa ai defecte si sa nu incerci sa nu le repari.
  13. Nu vreau sa ne luam la cearta si sa-i ranesc orgoliul din pricina unor lucruri care oricum sunt greu de schimbat. Prefer sa ma intalnesc cu cineva fara astfel de defecte.
  14. Sentimentul ca ai un rol pozitiv in vietile altora este cea mai mare rasplata din cate exista.
  15. Raul e in floare cand oamenii buni stau cu mainile-n san.
  16. E bine sa nu uiti ca felul in care te porti cu oamenii de zi cu zi le poate schimba, fie si putin, existenta.
  17. Cel putin jumatate din fericirea de pe lume se datoreaza prieteniei.
  18. Din prima secunda, prietenii vor sti ce te doare mai bine decat vor reusi cunostintele intr-o mie de ani.
  19. Sunt barbati cu duiumul pe lume si nici unul nu merita sa-ti sacrifici o prietenie pt. el.
  20. Barbatii vin si pleaca, dar prietenele tale trebuie sa ramana langa tine mereu.
  21. Se stie ca dragostea e oarba, prietenii te pot ajuta sa deschizi ochii.
  22. E simplu: daca vrei sa ai un prieten, comporta-te ca un prieten.
  23. Nu incerca un porc sa cante. Te chinui degeaba si mai enervezi si porcul.
  24. Casatoria este o institutie minunata, dar nu sunt inca pregatita sa fiu institutionalizata.
  25. Dupa 2 pahare, barbatul o vede pe o fata cu 20% mai frumoasa si tinde sa promita cu 20% mai mult. Daca tipul a baut mai mult de 5 pahare si e recut de miezul noptii, nu trebuie sa crezi un cuvant din ce spune.
  26. Cu totii incercam sa ne convinegem ca ticurile si micile ciudatenii ale celuilalt nu ne ating, dar tocmai ele ne vor scoate din sarite la un moment dat.
  27. Puterea oricai relatii consta in modul in care e negociat conflictul.
  28. Nu m-am maritat pt. ca nu era nevoie. Am 3 animale de casa care indeplinesc aceleasi functii ca un sot: cainele maraie in fiecare dimineata, papagalul injura toata dupa-amiaza, iar pisica vine acasa seara tarziu.
  29. Orice decizie luata intr-un moment de disperare e o decizie proasta.
  30. A face copii intr-o casatorie unde un exista iubire esre de fapt un act de autodistrugere.
  31. Orice are libertatea de-a se schimba oricand.
  32. Barbatii sunt ca autobuzele: poti sa prinzi oricand altul peste un sfert de ora, asa ca plansul nu trebuie sa dureze mult.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele 10 porunci ale iubirii

Să-ți deschizi sufletul către o sursă infinită de iubire (Divinitatea), pentru a-ți reîncărca bateriile și a-ți regenera capacitatea de a iubi. Dacă nu faci asta, chiar și cea mai puternică dragoste pentru un om va intra în rutină și se va toci. Să nu ceri, până nu dai; să nu aștepți până nu oferi. Să-ți accepți trecutul pentru a avea un viitor. Să te iubești pe tine însuți. Dacă tu nu o faci, altcineva de ce ar face-o? Să înveți să-ți asculți și înțelegi pornirile interioare. Dacă nu știi ce cauți, cum o să știi ce găsești? Să asculți ce spune celălalt. Vei fi surprins ce diferență ar putea să fie între ce îți imaginezi tu că va spune și ce spune în realitate. Să nu-ți manipulezi sau constrângi partenerul de cuplu niciodată. Fiindcă în acea clipă dragostea a murit și în locul ei s-a instaurat controlul. Să știi că totul depinde de tine. În fiecare clipă iei o decizie care se reflectă asupra relației de cuplu. Să nu-ți imaginezi că dragostea este o bancnotă de 100$. În real

Suferintele tanarului Werther - J.W. Goethe

Durerile oamenilor ar fi mai mici daca ei nu s-ar ocupa cu un atat de mare zel al inchipuirii de amintirea relelor trecute si ar indura un prezent nepasator. Imi socot inima un copil bolnav; orice capriciu ii este ingaduit Viata omului este numai un vis. Traiesc zile atat de fericite cum numai sfintilor le harazeste Dumnezeu. Zarea e ca si viitorul! In fata sufletului nostru sta un tot urias. Ma uit la propria-mi inima,care e mai bolnava decat multi din cei care zac pe patul de suferinta. Noi, oamenii, ne plangem adeseori ca zilele bune sunt atat de putine si cele rele atat de multe, dar n-avem intotdeauna dreptate. Daca ne-am bucura cu draga inima de lucrurile bune pe care ni le da Dumnezeu in fiecare zi am avea si puterea sa le induram pe cele rele, atunci cand vin. Viaţa mea nu e un paradis, dar totusi, luată în întregimea ei, e un izvor de nespusă mulţumire. Cât de scump îmi sunt acum mie însumi şi cât de mult mă ador pe mine însumi de când ea mă iubeşte! Ce e pentru inima noastră

Plăcinta cu celibatari

Tipul ţăranului : Îs un bărbat serios, un beu, nu fumiez, nu fac ninica. M-am dat la ziar dioarici vreu sî găsăsc o fumeie cu vacî sî deie lapti pi cari s-o chemi Olguţa. Tipul aviatorului : Sunt Aurelius Vlaicus în Copacul Trântitus, aviator la Salcea şi  caut o paraşu.... o soţie blondă în scopul unei vieţi sigure. Tipul atletei expirate : Văduvă pensionară, fostă atletă, doresc să cunosc tânăr mai rezistent decât fostul soţ, care să mă alerge ca pe vremuri. Tipul întreţinutei : Matilda Popuşoi, domnişoară studentă la studii europeneşti, aş vrea să pescuiesc un prost cu bască care să mă întreţină. Tipul doctorului :  Hipopotamus Ratatus Mintalus, doctor în ştiinţe veterinare, solicit împerechere urgentă cu o specie din regnul uman, increngătura Homo Sapiens Sapiens. Tipul copilului :  Fetiţă, 8 ani, frumoasă, deşteaptă, cuminte, cu mămică idem calităţi, plus inteligentă, serioasă, gospodină, cu casă şi maşină, doresc tătic corespunzător. Tipul rromului :  Prînţîşorul ţîganilor, ă